GRATIS: Tankmelkonderzoek maagdarmwormen

Evenals vorig jaar bieden wij samen met Boehringer Ingelheim gratis tankmelkonderzoek op maagdarmwormen aan. Ideaal voor bedrijven waar weidegang wordt toegepast of waar vers gras wordt gevoerd. Door het insturen van een tankmelkmonster kan eenvoudig worden gekeken hoe groot de infectiedruk op jouw bedrijf is.

Geen verschijnselen waargenomen? Dan nog kan een sluimerende worminfectie op jouw bedrijf spelen. Vage verschijnselen, productiedaling en een verminderde vruchtbaarheid kunnen het gevolg zijn van een wormbesmetting. Ook zien we in de nazomer jaarlijks hoestende koeien, hieraan kan mogelijk een longworm infectie ten grondslag liggen.

Kortom, maak gebruik van deze gratis mogelijkheid, het insturen van tankmelkmonsters kan nog tot en met november. Vraag hierna bij het volgende bedrijfsbezoek of neem contact op met de praktijk (telefonisch of via WhatsApp).

 

Voor meer informatie over respectievelijk maagdarmwormen en longwormen kun je op de links hieronder klikken:

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring