Administratieve verplichtingen

Naast de praktische ondersteuning zijn wij ook gebonden aan verschillende administratieve verplichtingen. Administratie is tegenwoordig immers een vereiste binnen de veehouderij. Om te zorgen dat onze klanten alles administratief op orde hebben voor de reguliere controles ondersteunen wij hierin op de volgende manieren. 

Bedrijfsbehandelplan

In het bedrijfsbehandelplan (BBP) staan overzichtelijk alle medicatie die per diersoort en leeftijdscategorie zijn toegestaan. Dit is per aandoening gerangschikt en bevat onder andere de dosering, wachttijden en registratienummers. Al onze veehouders hebben een map ontvangen met hierin de meest recente versie van het bedrijfsbehandelplan, specifiek voor hun bedrijf. Daarnaast is het BBP inzichtelijk via het Klantportaal op de website.

KoeKompas

Vanuit de zuivel wordt sinds enige jaren het uitvoeren van het KoeKompas verplicht gesteld. Het KoeKompas is een tool om de gehele bedrijfsvoering op alle vlakken efficiënt langs te lopen en hiermee de mogelijke verbeterpunten in beeld te kunnen brengen. Het KoeKompas dient telkens binnen 1 jaar uitgevoerd te worden. Het is in te zien via Zuivelplatform.nl of via het Klantportaal op onze website.

KoeAlert

Naast KoeKompas eist de zuivel het laten uitvoeren van KoeAlert. Deze tool is enigzins vergelijkbaar met het Periodieke BedrijfsBezoek (PBB) van vroeger. KoeAlert is ontwikkeld om zogenaamde attentiedieren (dieren waarvan de melk niet geleverd mag worden) in beeld te brengen en om de veehouder hiervan bewust te maken. Dit in het kader van dierwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid. Ook KoeAlert is in te zien via Zuivelplatform.nl en via het Klantportaal op onze website.

Officiële controle

De zuivel eist het uitvoeren van KoeAlert, de wetgeving heeft hiervoor de ‘Officiële controle’ opgesteld. Deze tool is inhoudelijk te vergelijken met het KoeAlert. Je krijgt het verslag van de ‘Officiële controle’ via de mail en deze zijn ook te bekijken via het Klantportaal op onze website.

BGP-tool

Waar de ‘Officiële controle’ de wettelijke tegenhanger van het KoeAlert is, is de BGP-tool de wettelijke tegenhanger van het KoeKompas. Inhoudelijk op veel vlakken vergelijkbaar. Voorlopig is de BGP-tool nog niet verplicht, dus wordt enkel het KoeKompas uitgevoerd. In de toekomst komt er waarschijnlijk een koppeling tussen KoeKompas en de BGP-tool, zodat dit in één keer is uit te voeren. Dit bespaard zowel de veehouder als dierenarts een hoop tijd.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring