Laatste nieuws: Rundvee

Rundvee

Efficiënt, adequaat en professioneel met korte lijntjes richting veehouder en overige erfbetreders. Dit is de insteek waarmee wij het rundvee binnen onze praktijk willen bedienen. De hoogste kwaliteit diergeneeskundige zorg met een gestructureerde aanpak zonder het gemoedelijke contact met de veehouders uit het oog te verliezen. Samen werken aan optimalisatie.

In de huidige tijd is het  belangrijk om de kostprijs laag te houden. Een lage kostprijs is enkel te behalen door een efficiënte productie met gezonde dieren, passend bij je bedrijf. Om dit te realiseren kunnen wij onze enthousiaste, vakbekwame veehouders op verschillende vlakken ondersteunen en eventueel bijsturen.

Hieronder zie je een aantal onderdelen van het totaalplaatje ‘Rundvee-gezondheidszorg’. Lees rustig wat dit precies inhoudt en schroom vooral niet om contact op te nemen om een strategie op maat voor jouw bedrijf op te stellen. 

Rundveebegeleiding

Experts in bedrijfsbegeleiding, van vruchtbaarheid tot klauwgezondheid. Onze kracht is het bundelen van alle bevindingen en data om dit samen met alle betrokken partijen te analyseren met één doel: jouw bedrijf optimaliseren. Kijk snel wat wij voor jou kunnen betekenen!

Vruchtbaarheid

Zonder kalf geen melk. Een goede vruchtbaarheid is essentieel voor een goed bedrijfsresultaat. Hoe kunnen we samen de vruchtbaarheid op jouw bedrijf optimaliseren? Benieuwd naar het antwoord?

Uiergezondheid

Gezonde uiers zorgen voor een tevreden boer én koe. Is uiergezondheid op je bedrijf een probleem of wil je gewoon de puntjes op de 'i' zetten? Advies op maat is onze kracht!

Klauwgezondheid

De klauwen zijn het fundament van de koe, en daarmee ook het fundament onder je bedrijf. Klauwproblemen zijn vaak multifactorieel en daarom is een doelgerichte, strategische aanpak noodzakelijk. De hoogste tijd om alles op rolletjes (lees: gezonde klauwen) te laten lopen!

Huisvesting en voeding

Wat je er in stopt komt er uit. Dit is de basisregel als er over voeding wordt gepraat. De voeding heeft niet alleen invloed op de melkproductie, maar is minstens zo belangrijk voor gezonde koeien met een lange levensduur. Ook de huisvesting speelt hierin een belangrijke rol. Samen met de voer- en huisvestings-specialisten kunnen wij je hierin ondersteunen. Op naar gezonde én duurzame koeien!

Jongvee opfok

Jong geleerd is oud gedaan. Het goed opfokken van jongvee verdient aandacht, maar betaalt zich altijd terug. Denk daarom nu aan de melkkoeien van de toekomst!

Dierziekten

Op deze pagina kun je extra informatie vinden over dierziekten bij het rundvee. De informatie is slechts beknopt, voor extra informatie kun je contact opnemen met de praktijk.

Nieuws

In deze rubriek kun je al het nieuws lezen in en rondom de praktijk. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Apotheek

Bij zieke dieren kunnen we vaak niet om de inzet van medicatie heen. Maar onze focus ligt juist op het preventief werken aan diergezondheid. Lees hier verder over ons arsenaal aan producten en over de praktische gang van zaken rondom medicijnen.

Administratieve verplichtingen

Naast het praktische werk dragen wij ook zorg voor de administratieve verplichtingen die bij ons vak horen. Ons doel hierbij is om het duidelijk, eenvoudig en overzichtelijk te houden. Speciaal voor onze klanten hebben wij hiervoor het nodige beschikbaar gesteld.

Vragen? Neem contact op

Elk bedrijf, elke koe en elke veehouder is anders. Elk bedrijf vraagt dus om een specifiek plan met bedrijfsgebonden doelen. 

Schroom daarom niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen. Dan kijken we samen wat wij voor je kunnen betekenen. 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring