Terugblik boerenavond

5 april jl. was het dan eindelijk zover. Onze eerste boerenavond, georganiseerd samen met Dierenkliniek Oldenzaal-Losser. Door de massale opkomst was de zaal goed gevuld. Na een mooie opening door Huub Veldhuis, waarin hij vertelde over de reden achter de opstart van Dinkelland Dierenartsen en de fijne samenwerking met Dierenkliniek Oldenzaal-Losser, was het de beurt aan Joost en Thijs om af te trappen met het eerste onderwerp van de avond.

Aangezien we weer richting de zomer gaan was het eerste deel van de avond ingevuld met een presentatie over hittestress. Dit onderwerp is misschien de afgelopen jaren al veelvuldig aan bod gekomen, dus daarom werd de focus juist op hittestress bij de droogstaande koeien gelegd in plaats van enkel bij de lacterende dieren. Kort samengevat bleek uit de gepresenteerde onderzoeken dat hittestress in de droogstand verreikende gevolgen heeft voor zowel de koe zelf als ook op het ongeboren kalf en diens verdere levensloop. Belangrijk dus om ook de droge koeien niet te vergeten wanneer er maatregelen worden genomen tegen hittestress!

Na een korte pauze was het woord aan Emmy Janssen van Nimrod/Selekt. Als leverancier van drenchapparaten en drenchproducten (oa drenchpoeders) gaf zij een leuke, interactieve presentatie over het nut van drenchen. De aanwezige veehouders werden uitgedaagd om na te denken wanneer drenchen van toegevoegde waarde kan zijn. Ook werd de inzet van de verschillende producten bij verscheidene aandoeningen besproken. Al met al een leerzame presentatie, waarbij veehouders werden aangemoedigd om vooral ook zelf te gaan drenchen. Want zoals de titel van de presentatie luidde: ‘Drenchen redt levens’.

Om de avond luchtig af te sluiten was het hierna tijd voor de kennisquiz middels het ‘petje op, petje af’ principe. De petjes waren vervangen door een groen en rood pootbandje om de polsen van alle aanwezigen. De uiteindelijke winnaar van de quiz kwam uit de praktijk van Dinkelland Dierenartsen: Andr√© Nieuwhuis. Naast de eer en de wisselbeker werd er door Nimrod een goed gevulde emmer met drenchproducten als prijs voor de winnaar beschikbaar gesteld. Hierna was het tijd voor een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje.

We kunnen terugkijken op een informatieve, gezellige avond. Alle aanwezigen bedankt en tot de volgende keer!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring