Start tijdig met de vliegenbestrijding!

Ook zo’n hekel aan die vervelende vliegen?

Wist je dat een vlieg gemiddeld meer dan 300 ziekteverwekkers met zich meedraagt? En erger jij je ook zo aan onrustige koeien tijdens het melken door de vliegen? Start dan op tijd met een gericht bestrijdingsplan om overlast door vliegen te voorkomen. Want naast een hoop ergernis kost het ook groei en productie!

Met het mooie weer van de afgelopen dagen en de stijgende temperaturen worden de vliegen ook actiever. Door de relatief zachte winter zal de populatie snel groeien. Om geen overlast van vliegen te hebben, is het zaak om tijdig met effectieve vliegenbestrijding te beginnen. Met de juiste producten zal de overlast goed beheersbaar zijn en is de behandeling relatief eenvoudig uit te voeren. Lees hieronder hoe je het beste te werk kunt gaan:

  1. Start met schone stallen, mix regelmatig de mest en gebruik madendood in strohokken of de mestkelders;
  2. Voor de bestrijding van de volwassen vliegen is het advies om tijdig te starten met een pour-on behandeling, we hebben hiervoor een goed product beschikbaar dat eenvoudig toe te dienen is middels een handige rugzak inclusief doseerpistool. Zo behandel je een grote koppel koeien binnen no-time. De verpakking is na openen 2 jaar houdbaar, dus geen verliezen. Na behandeling werkt het product zo’n 6-8 weken. Bijkomend voordeel is de werkzaamheid tegen bijtende én zuigende luizen. Je slaat dus letterlijk meerdere vliegen in één klap.
  3. Voor het jongvee of droge koeien die gedurende langere periodes buiten lopen, kunnen oorflappen worden ingezet. Want niks vervelender dan pinken/vaarzen die met mastitis terugkeren uit de weide. Eenvoudig te voorkomen door oorflappen aan de oormerken te bevestigen, een fluitje van een cent!

Kortom, start tijdig om de vliegenpopulatie op jouw bedrijf klein en onder controle te houden. Bestel snel, er is voldoende voorraad aanwezig om direct te starten! Ook voor verder vragen omtrent de vliegenbestrijding kun je contact opnemen met de praktijk.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring