Drachtecho schaap

Ooien scannen op dracht

De ‘vroege’ lammeren zijn inmiddels alweer enige tijd oud. De komende tijd gaat het aflammerseizoen volop door. Als schapenhouder is het fijn om te weten welke ooien drachtig zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden. Via echografie is dit goed in beeld te brengen. We hebben hiervoor de juiste apparatuur, zodat je snel kunt zien welke dieren drachtig zijn. Neem hiervoor contact op met de praktijk. Naast het scannen kunnen we je meer hulp bieden rondom het aflammeren. Denk hierbij aan advisering op het gebied van verloshulp, voeding en huisvesting, maar ook aan producten om lammeren en ooi te ondersteunen in deze periode. Uiteraard zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor diergeneeskundige hulp. Zo kunnen we samen genieten van dartelende lammeren in het voorjaar op de weide! Want wat is er nu mooier dan dat?

Het lammerseizoen is echter maar een deel van de jaarlijkse cyclus. Na het aflammeren wordt er alweer vooruit gekeken naar het dekseizoen. Voeding en mineralenvoorziening spelen hierbij een belangrijke rol, maar andere zaken zoals bijvoorbeeld een optimale klauwgezondheid zijn tevens van belang. Ook benieuwd hoe je dit op jouw bedrijf nog verder kunt optimaliseren? Neem dan contact op met de praktijk, zodat we je hierin kunnen adviseren en ondersteunen. Klik hier voor meer informatie over de vruchtbaarheid en fokkerij bij schapen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring