Data-analyse middels Mmmooogle

Nieuwe data-analyse tool

We maken sinds kort gebruik van een nieuwe digitale tool: Mmmooogle. Om onze veehouders nog beter te kunnen ondersteunen met de bedrijfsbegeleiding koppelt dit softwareprogramma met je managementsysteem of robot. Het installeren is een fluitje van een cent, de schat aan data is enorm waardevol.

Uiergezondheid

Met Mmmooogle kunnen onze dierenartsen op basis van bedrijfs- en uiergezondheidsdata de oorzaken van sub(klinische) mastitis in een vroeg stadium opsporen. Samen met de veehouder kunnen we vervolgens tot gerichte, bedrijfsspecifieke verbeterpunten komen, welke worden onderbouwd met data. Hiermee worden nieuwe gevallen van sub(klinische) mastitis in de toekomst voorkomen. Wil jij mastitis vóór zijn of wil je de uiergezondheid in het algemeen verbeteren? Hiermee kunnen wij je middels onder andere Mmmooogle ondersteunen.

Vruchtbaarheid en productie

Naast uiergezondheid hebben we in Mmmooogle ook tools met betrekking tot vruchtbaarheid en productie. Vraag jij je ook weleens af wat nu het ideale inseminatiemoment is? Of wil je überhaupt meer inzicht in de vruchtbaarheidsgegevens op je bedrijf? Ook dit kunnen we middels Mmmooogle analyseren en van hieruit een data-onderbouwd advies geven. Productiegegevens vanuit de MPR, melkmeter en/of melkrobot geven tevens de mogelijkheid om de melkproductie goed te monitoren. Afwijkingen of verbeterpunten komen hierdoor snel naar voren, waardoor de benodigde aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Is de vruchtbaarheid of de productie op jouw bedrijf voor verbetering vatbaar? Goede ondersteuning én goede monitoring is hierbij van groot belang. Wetenschappelijke onderbouwing én bedrijfseigen data vormen hiervoor de basis.

Voeding

Een apart onderdeel van Mmmooogle is Mmmooogle Ration. Uit de naam is al af te leiden dat dit programma betrekking heeft op het rantsoen. Dit professionele rantsoenberekingsprogramma steunt op de nieuwste inzichten in de melkveevoeding en vormt voor ons de basis om rantsoen te analyseren. Dit kan vervolgens worden afgezet tegen de melkproductie. Zo kan er vlug en op een eenvoudige manier gecontroleerd en bijgestuurd worden. Uiteraard blijft het rantsoen de taak van de bedrijfseigen voervoorlichter, maar met Mmmooogle en onze andere tools willen wij het overzicht houden op alle facetten van het moderne melkveebedrijf. Vanuit deze “helicopter-view” kunnen we in samenspraak met veehouder én andere erfbetreders (zoals bijvoorbeeld de voervoorlichter) samen werken aan een beter resultaat. Samen op naar een gezonde veestapel met een goede productie!

 

Interesse om aan de slag te gaan met Mmmooogle? Laat het ons weten en we voorzien je van de benodigde informatie of komen graag eens vrijblijvend langs!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring