Na buitenlandse overname begonnen ze met Dinkelland Dierenartsen, nu hebben Thijs en Wendy een praktijk in Denekamp

Tobia Blanken, Wendy ter Keurs en Manon Boers in de nieuwe praktijk, waar ze met Dinkelland Dierenartsen nu ook gezelschapsdieren kunnen helpen.
Tobia Blanken, Wendy ter Keurs en Manon Boers in de nieuwe praktijk, waar ze met Dinkelland Dierenartsen nu ook gezelschapsdieren kunnen helpen. © Robin Hilberink – Tubantia

Denekamp heeft vanaf nu twee dierenartsenpraktijken. Thijs Koekkoek en Wendy ter Keurs namen ontslag bij de eerste praktijk toen die verkocht werd aan buitenlandse investeerders. Ze zijn voor zichzelf begonnen met Dinkelland Dierenartsen en hebben nu hun eigen praktijk in het dorp.

Door: Gijs Groeneveld – Tubantia

Rundvee, schapen, varkens en paarden: het waren de dieren waar Koekkoek en Ter Keurs in eerste instantie de pijlen op richtten. De vraag om zorg voor gezelschapsdieren nam echter al snel toe, waarmee ook de behoefte aan een eigen praktijk steeds groter werd. Na ‘toch wel een beste zoektocht’ werd een pand gevonden aan de Krabbendijk 9A in Denekamp.

We hebben hier behandelka­mer, kantoor, laboratori­um en magazijn, alles wat we nu nodig hebben

-Thijs Koekkoek, Dinkelland Dierenartsen

Woensdag, uitgerekend op Werelddierendag, opent Dinkelland Dierenartsen de deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen. De afgelopen maanden is er geklust. En wie het pand niet kent, zal verbaasd zijn over hoe groot het is.
„We hebben hier een behandelkamer, kantoor, klein laboratorium en een magazijn. Alles wat we op dit moment nodig hebben”, legt Koekkoek uit.

Flinke zoektocht

Wat ook meespeelde in de keuze, was de locatie. Koekkoek: „We zitten hier midden in het dorp en hebben parkeerplaatsen voor de deur. Het was een flinke zoektocht naar een geschikte plek. Zo hadden we ook een pand op het industrieterrein op het oog, maar dan zit je toch wat verder van het centrum.”

Waakhond al aanwezig

Voor de deur van de praktijk staat een grote opblaaskoe, waar kinderen hun ‘melkskills’ kunnen testen. Binnen kunnen ze, als een echte dierenarts, een chip zoeken in een speciaal hiervoor gemaakte speelgoedknuffel. Bij de ingang begint een hond te blaffen. „Die zou hier prima aan het werk kunnen als waakhond”, vertelt een bezoeker lachend.

Van twee naar vier

Snel nadat Koekkoek en Ter Keurs hadden besloten voor zichzelf te beginnen, werd duidelijk dat ze wel wat extra handjes konden gebruiken. Inmiddels is het team versterkt met Manon Boers en Tobia Blanken. „Steeds meer mensen vroegen of ze ook met hun huisdier bij ons terecht konden”, zegt Blanken. „Met deze nieuwe praktijk kunnen we nu ook aan die vraag voldoen.”

Appartementen

Dinkelland Dierenartsen zit voor tenminste twee jaar op deze locatie in het dorp. Het pand wordt gehuurd van aannemer Niehof uit Lattrop, die in de toekomst graag zes appartementen voor starters wil realiseren op die plek. „We hebben de toezegging gekregen dat we hier de komende jaren kunnen blijven”, legt Koekkoek uit. Wat er daarna precies gaat gebeuren, weet hij ook nog niet. „Misschien kunnen we hier langer blijven, misschien ook niet.” En met een lach: „Als de groei van ons eerste jaar doorzet, moeten we misschien wel op zoek naar iets groters.”

Gratis brokken

Het is toekomstmuziek, Koekkoek kijkt liever naar het nu. „Met deze praktijk kunnen we een volgende stap zetten. Even bij de boer om de hoek kijken zonder dat je daar meteen een factuur voor stuurt, dat was de boodschap toen we begonnen en dat is nog steeds zo.” Ondertussen waagt iemand zich in de hoek van de wachtkamer aan de prijsvraag. Wie raadt hoeveel brokken er in de grote glazen pot zitten, wint een halfjaar gratis voer voor hond of kat. „Wie wil dat nou niet?”, vertelt de bezoeker, die onder toeziend oog van haar viervoeter een gokje waagt.
De entree van de praktijk aan de Krabbendijk in Denekamp is feestelijk versierd deze Wereld Dierendag.
De entree van de praktijk aan de Krabbendijk in Denekamp is feestelijk versierd deze Wereld Dierendag. © Robin Hilberink – Tubantia
De ontvangstruimte in de nieuwe praktijk van Dinkelland Dierenartsen in Denekamp.
De ontvangstruimte in de nieuwe praktijk van Dinkelland Dierenartsen in Denekamp. © Robin Hilberink – Tubantia
Robin Hilberink
© Robin Hilberink – Tubantia

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring