Kexxtone: geen paardenmiddel

Veel melkveehouders binnen onze praktijk kennen en gebruiken naar volle tevredenheid Kexxtone bij hun hoogdrachtige koeien of vaarzen. Kexxtone heeft bewezen positieve eigenschappen bij het voorkomen van ketose, een regelmatig voorkomend probleem bij koeien na het afkalven. Door de gerichte werking van de werkzame stof monensin helpt het de energiebalans te handhaven en de algehele gezondheid van de dieren te verbeteren. Een prima ondersteunend product voor herkauwers.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat monensin gevaarlijk kan zijn voor honden en paarden (bijsluiter: gevaarlijk voor honden, paarden, andere paardachtigen of parelhoenders). Inname door deze diersoorten kan tot ernstige reacties leiden. Belangrijk dus om goede voorzorgsmaatregelen te nemen om blootstelling van honden, paardachtigen of parelhoenders aan Kexxtone te voorkomen:

  • Zorg dat zowel de niet-gebruikte bolussen als ook de (half) lege hulzen buiten het bereik van honden en paarden blijven.
  • Zorg ervoor dat de Kexxtone op de juiste wijze wordt ingebracht/toegediend (zie de instructie-flyer hieronder of vraag deze op bij de praktijk), door onder andere de vleugels in heet water te houden alvorens in te brengen. Dit voorkomt regurgitatie (het uitbraken) van (lege) bolussen.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring