Jaaroverzicht 2023

2024 is nog maar net begonnen en toch kijken we met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar. Want wat is er veel gebeurd bij Dinkelland Dierenartsen!

Een goed begin is het halve werk: in januari 2023 is Tobia mede-eigenaar geworden van de praktijk. Samen zetten we ons elke dag weer met veel plezier in voor onze klanten en hun dieren. Tobia is werkzaam bij zowel de landbouwhuisdieren, paarden én gezelschapsdieren. Een prachtige aanvulling! Met Tobia in onze gelederen kunnen we dus daadwerkelijk voor alle dieren klaar staan met vakkundige, onafhankelijke diergeneeskundige zorg.

In juli is ons team verder uitgebreid met paraveterinair Manon Boers. Voor velen in de regio een bekend gezicht. Met haar jarenlange ervaring als dierenartsassistente tevens een waardevolle aanvulling. Manon kun je treffen op de praktijk, aan de telefoon of tijdens onze wekelijkse Tour de Boer op je bedrijf. Ook zal zij samen met Wendy de para-veterinaire consulten verzorgen.

Gezien de stijgende vraag naar zorg voor de gezelschapsdieren en de uitbreiding van de praktijk zijn we afgelopen jaar op zoek gegaan naar een nieuw praktijkpand. Deze hebben we halverwege het jaar kunnen vinden aan de Krabbendijk 9 A te Denekamp. Per 1 oktober zijn we volledig werkzaam vanuit de nieuwe locatie en hebben we ook de faciliteiten om gezelschapsdieren te kunnen ontvangen en behandelen. Wederom een prachtige stap voorwaarts voor onze jonge praktijk! Ook komend jaar houden we jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen binnen de praktijk.

Op 4 oktober hebben we met z’n allen mogen genieten van een bijzonder mooie open dag. Overweldigd door de massale belangstelling was deze dag meer dan geslaagd. Voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Via deze weg nogmaals een ieder bedankt voor de aanwezigheid of andere blijk van waardering!

Met betrekking tot de diergezondheid was het een relatief gematigd jaar. Hoewel er in de zomer toch regelmatig hoge temperaturen werden gehaald, was er tussendoor voldoende regen zodat de gewassen goed konden groeien. Voldoende, kwalitatief voer kon er dan ook gedurende de lente, zomer en nazomer worden geoogst. Goede voeding vormt immers de basis voor een gezonde veestapel. Om de begeleiding van de bedrijven zo goed mogelijk te blijven doen is het van belang dat wij ons ook blijven nascholen. Door deelname aan de ‘Vetwerk Academy’ en het gebruik van Vetwerk tijdens de rundveebegeleiding proberen we nóg meer grip te krijgen op mogelijke verbeterpunten op een bedrijf. Via onder andere Mmmooogle kunnen we de bedrijfsdata analyseren om zo tot een gerichte aanpak te komen. Daarnaast is het lidmaatschap van de ‘Noabervets‘ een waardevolle samenwerking tussen onafhankelijke praktijken in de regio. We bundelen onze krachten; door gezamenlijk inkopen van medicijnen creëren we een sterke positie bij onze groothandels. Daarnaast houden we de kennis op een hoog niveau; binnen deze groep worden er volop nascholingen georganiseerd om van de nieuwste kennis op de hoogte te blijven. Ook voor komend jaar hebben we de preventieve diergeneeskundige zorg hoog in het vaandel staan. Want voorkomen is beter dan genezen!

Helaas was er in 2023 ook minder positief nieuws. Begin september werd er in Nederland voor het eerst sinds jaren het Blauwtong virus vastgesteld. Het nieuwe serotype bleek erg agressief en werd snel overgebracht door de ‘knut’ (een kleine mug). Naast ernstig zieke en zelfs dode schapen geeft het virus ook duidelijke ziekteverschijnselen bij koeien. Gelukkig bleef onze regio, op enkele gevallen na, vrijwel vrij van besmettingen. Desondanks waren het trieste maanden voor collega dierenartsen en hun veehouders in gebieden die hard werden getroffen. De beelden op het nieuws toonden de wanhoop die er heerste. Gelukkig zitten we nu in een periode van nachtvorst, waardoor hopelijk de populatie van de verspreidende mug flink wordt uitgedund.

Bij het schrijven van dit jaaroverzicht keken we nog even terug naar het jaaroverzicht van 2022. Hierin stipten we actualiteiten aan over de stikstofcrisis en de destijds vrijwel dagelijkse nieuwsberichten over dit onderwerp. Ook in 2023 is er voor veehouders nog veel onduidelijkheid over de verdere ontwikkelingen op dit gebied. Gepassioneerde veehouders met familiebedrijven die niets liever doen dan de beste zorg leveren aan hun dieren, met een prachtig eindproduct als resultaat, wordt een onzekere toekomst voorgespiegeld. Ook wij volgen de nieuwsberichten omtrent de ontwikkelingen rondom stikstof en zien dagelijks wat voor impact dit heeft op onze klanten. We hopen dan ook maar dat 2024 meer duidelijkheid én een goede toekomst voor onze klanten geeft!

Voor het komende jaar kijken we weer met een frisse blik de toekomst tegemoet. We willen onze dienstverlening nog verder uitbreiden en ons blijven ontwikkelen. Dit willen we samen doen met onze gewaardeerde klanten, dus laat ons weten wat er goed gaat maar nog belangrijker, wat kan er beter? Mocht je vragen hebben, verbeterpunten zien of mocht er vraag zijn naar extra diensten, laat het ons weten! Samen kunnen we streven naar het beter maken van de dieren maar belangrijker nog, voorkomen dat zij ziek worden. Preventie loont!

Bevoorrecht om ook dit jaar weer voor jou en je dieren klaar te mogen staan, namens het team van Dinkelland Dierenartsen bedankt voor het vertrouwen.

Thijs Koekkoek

Tobia Blanken-Vossebeld

Wendy ter Keurs

Manon Boers

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring